Onderhoudstips voor de caravan:

 

 

“Tip 1″
De frictiecups van je stabilisator moet je regelmatig nakijken en als versleten zijn moeten ze vervangen worden. Als je 20 tot 25 duizend kilometers gereden hebt kun je het beste de frictiecups van je stabilisator door de vakman laten controleren.

“Tip 2″
De boiler en het toilet zijn gevoelig voor vorst-schade. Kijk voor je de caravan ‘s winters wegzet of er geen water meer in de boiler of toiletruimte staat, dan kun je nooit verrast worden door de vorst.

“Tip 3″
De gasleidingen moet je regelmatig controleren en deze moet afgeperst worden! Laat dat maar liever over aan de specialist.

“Tip 4″
De waterleiding kun je zelf schoonmaken. Daarvoor zijn bij gespecialiseerde kampeerwinkels preparaten te koop om alles schoon te spoelen voordat je hem weer gebruikt.

 

“Tip 5″

De accu moet in goede staat zijn wil je er nog een vakantie mee doen. Eigenlijk is het het beste voor een accu om het hele jaar onder spanning te staan. Dat is bij sommige stallingen mogelijk. Vooral bij een nieuwe accu is het aan te raden hem ook ‘s winters af en toe onder stroom te zetten.
 

“Tip 6″
Als je de caravan ook gebruikt als het buiten glad is, spoel dan de onderkant goed schoon. Zout veroorzaakt namelijk schade aan het staal van je caravan.
 

“Tip 7″
Tot slot zijn de banden belangrijk om te checken. Het profiel zegt niet altijd wat over de staat van de banden. Met voldoende profiel kan een band door verdroging kleine scheurtjes hebben. Je kunt daarvoor het beste bij een specialist zijn. Daar halen ze de banden eraf en kunnen ze ook de achterkant controleren.

De technische commissie