Movers

 

Tips voor het gebruik van uw mover

Mover (1):
Nu er steeds meer leden zijn die het gemak van een mover aan den lijve (vooral letterlijk gezien) ervaren, lijkt het niet overbodig op te merken dat, vooral aan het begin van een nieuw caravan seizoen, de batterijen in de afstandsbediening te controleren of vervangen. Zorg er tenminste voor dat je altijd een reserve exemplaar bij de hand hebt. Vooral als de caravan staat op een plaats waar de mover niet of nauwelijks meer op of van het wiel kunt krijgen.

Mover (2):
Als je je caravan moet stallen terwijl je er aan de buitenzijde (waar het “contactsleuteltje” voor de accu moet worden bevestigd, bijv. bij de Move Control) niet meer bij kunt komen, dan kun je op een heel gemakkelijke manier toch contact maken, als je tenminste wel in de caravan kunt komen. Maak dan met twee klemmen (van bijv. oude startkabels of iets dergelijks) een kort verbindingskabeltje en gebruik dat om de accu van binnen uit te activeren. Na gebruik kun je het ook zo weer afkoppelen. Zorg wel voor een kabel van een redelijke dikte i.v.m. het stroomverbruik.

 

Mover (3):
Vergeet je ook nog wel eens je handrem los te zetten voordat je de mover wilt inschakelen? Dan zal het ongetwijfeld ook wel eens voorgekomen zijn dat je het neuswiel niet voldoende hebt opgedraaid zodat de valbeugel dit wieltje aardig kan blokkeren tijdens het manoeuvreren. Vooral als je dat over je mooie strak gemaaide gazonnetje ziet gebeuren, dan kan er een aardig “sleepspoor” door ontstaan. En dan maar hopen dat het wanneer je na de vakantie weer thuis komt, dit greppeltje weer is dichtgegroeid.

Dus: handrem los en opdraaien dat neuswiel!

   

De Technische commissie