Chemisch toilet

   

Onderhoud

Niet het fijnste werk, maar toch iets wat ook op z’n tijd dient te gebeuren. De afdichting van de afvaltank, de afdichting van de automatische ontluchting en de afdichting van de dop moeten regelmatig schoongemaakt worden. Bij frequent gebruik is 1x per maand vaak al voldoende. Het beste kun je de afdichtingen en schuif schoon maken met Thetford Kunststof Reiniger

Let op: gebruik nooit huishoudelijke producten ( chloor, oplosmiddelen of andere krachtige schoonmaakmiddelen). Deze kunnen blijvende schade veroorzaken aan de afdichtingen en aan andere onderdelen van het toilet.


Voor het schoonmaken van het toilet:
* Spuit het toilet in met Thetford Kunststof Reiniger
* Spoel de pot na met water, neem de rest van de pot af met een vochtige doek.
* Tip: voor een extra glanzend toilet droogt u het toilet na het reinigen af met een zachte, droge doek.
* Droog de afdichtingen en schuif grondig, spuit ze in met Thetford Siliconenspray en neem ze vervolgens af met een doek of met een stuk toiletpapier. Herhaal bovenstaande handelingen, wanneer de afdichtingen en schuif echt vies zijn of wanneer het openen of sluiten van de schuif zwaarder gaat.

 

Let op: 
gebruik nooit vaseline, dit kan lekkage veroorzaken en kan ervoor zorgen dat het mechanisme moeilijk open en dicht gaat.

Wanneer het toilet lange tijd niet gebruikt wordt, is het verstandig om de afdichtingen schoon te maken en licht te behandelen met Thetford Siliconenspray. De afdichtingen blijven dan in goede (soepele) vorm.

N.B. De afdichtring van de schuif is een onderdeel van het toilet dat aan slijtage onderhevig is. Afhankelijk van de mate en wijze van onderhoud, vermindert na een bepaalde periode de functie en moet de afdichtring worden vervangen.
Wanneer de knop van de automatische ontluchting bij het legen van de tank blijft “hangen”, dan doet een beetje teflon spray ook vaak wonderen (eigen ervaring) en anders kan dat gehele onderdeel ook worden vervangen.

 

Verklikkerlampje cassette toilet.

In diverse Thetford cassette toiletten zit een verklikkerlampje dat moet aangeven wanneer het tijd wordt het toilet te legen. Het kan voorkomen dat het toilet aardig vol zit, zonder dat het lampje aanstalten maakt om te gaan branden. Natuurlijk kan het aan de batterijen liggen of aan een “gewone” storing, maar een veel voorkomende oorzaak is dat er een niet zo geschikt soort toiletpapier wordt gebruikt. Bij gebruik van “normaal” toiletpapier, dat minder snel afbreekt, kan een restant van dat papier tussen de contacten gaan zitten die het lampje doen branden. Bij gebruik van speciaal camping toilet papier heb je hier minder last van, omdat dit soort papier veel sneller afbreekt, zodat er geen resten tussen de contactpunten van het “voelertje” kunnen gaan zitten. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon “op het oog” blijven controleren, want dat speciale papier is wel een flink stuk duurder. Maar dan weet je nu tenminste waar een eventuele storing vandaan komt.

   

De technische commissie