2005 Hylander weekend Epen

16 tot en met 18 september

 

Camping “Oosterberg”


Op weg naar Epen…….
 

Deelname: 30 equipes.
 

Camping Oosterberg is een hele mooie camping, gastvrij, ruim opgezet en van alle gemakken voorzien, en bovendien, met een erg mooi uitzicht op het hele Geuldal.
Het was op 14 september dat we naar Epen reden om daar de laatste meeting van 2005 te organiseren samen met Nol en Petri Sarton uit Eindhoven. We hadden er al rekening mee gehouden dat enkele leden er zouden staan, maar toen we op de camping kwamen bleken er al heel wat leden te zijn. We zouden allemaal op één veld komen, maar dat veld was voor de bewuste datum nog niet gemaaid en er lag koeienstront, waardoor de leden op een ander veld waren gaan staan. Ja, dat was even niet de bedoeling, maar als organisator heb je toch niet alles in de hand.
Nog erger bleek het voor één van de deelnemers (Lien en Arnold Wessels) te zijn dat zij op een totaal verkeerde camping stonden, namelijk “het Zinkviooltje” die we eigenlijk eerder hadden geboekt, maar deze geannuleerd hebben. Gelukkig hadden we cowboy “Anne Kroese”, en deze ging toevallig eens kijken op het Zinkviooltje. Je bent verkeerd man…… zei hij. Ze hebben samen de voortent bij Anne in de auto gedaan en naar de juiste camping gereden daar vonden ze een plekje naast het Hylander home….In de loop van dagen kwam iedereen binnen druppelen…. ja 30 caravans!
Normaal zijn het voor de najaarsmeeting binnenland een stuk of 15 maar we zijn maar wat blij dat er weer zoveel leden mee doen. We verheugden ons allen ook op de komst van het eerste lid met een Lowlander, maar helaas belde deze af i.v.m. ziekte. Heel netjes, wat je niet kan zeggen van een andere fam. die zich op had gegeven en zonder af te bellen helemaal niet is op komen dagen.

 

Maar goed iedereen was binnen en het kon beginnen. In de leuke zaal, genaamd “de Paardenstal” werd ons openingspraatje door onze goede vriend uit het zuiden des lands, Nol Sarton, gehouden, die iedereen hartelijk welkom heette… Ook daar werden 4 nieuwe leden (echtparen)voorgesteld.De paardenstal werd kosteloos door de campinghouder aangeboden, daarin stond ook een grote openhaard, die we mochten gebruiken. Alleen de afvoer van de pijp was niet helemaal goed, zodat we als gerookte paling ‘s avonds weg gingen.
We hadden zaterdags overdag een bezoek geregeld aan onze (eigen vriend) Gerardo de glasblazerij in het centrum van Vaals. Een groot meester want hij heeft al div. prijzen gewonnen. De hele club ging mee om te kijken hoe goed Jan Kuijer glas kon blazen. Het was een mooie demonstratie, sommigen kochten nog wat bij Gerardo. Op de terug weg was het ijs eten….. Een zeer eenvoudig kraampje met een parkeerterrein, daar kon je voor een heel klein prijsje hele grote ijsjes eten, super… Als u in de buurt bent tussen Epen en Vaals om precies te zijn.
Omdat we tussen de fruitbomen kampeerden konden we ook gebruik maken van de gevallen appels, heerlijk en met veel lol appelen rapen.
We hadden Hylander weer, iedereen heeft zich vermaakt en zaterdag avond gingen we nog eens naar de paardenstal met een lekker drankje en hapje.
Zondag hadden we vlaaien en zelf gezette koffie of thee en die dag ging ieder z’n eigen gang of in groepjes weg en een aantal gingen weer naar huis.
Zondagavond werd het echter tijd voor de after party.
Het zat er op, een geslaagde meeting.
‘s Maandags gingen we na het champagne ontbijt weg (Ria en René waren 12 1/2 jaar getrouwd ) de terug reis ging voorspoedig dankzij onze Tom Tom en toen we net thuis waren stond daar een zus van Lien Wessels met een bos prachtige bloemen, namens de after party……. We moesten beide een traantje weg pinken, wat een lief gebaar…..
We kijken terug op een mooi en gezellig Hylander weekend.


René van der Klooster
/
      ozio_gallery_fuerte
      Ozio Gallery made with ❤ by turismo.eu/fuerteventura