2005 Hylanders on Tour in Europa
HTC – Duitsland reis

14 tot en met 22 oktober

 

Camping "Lingerhane"

Op weg naar äm Muhlenteich – Lingerhane, onze eerste buitenlandse reis met de Hylander Club, waren we erg benieuwd hoe dat zal zijn. We hadden gehoord dat het er erg gezellig aan toe gaat, dus op naar Duitsland.
Het Hylander-weer lokte ons naar de camping, vrijdag middag kwamen we aan. Toen was gelukkig ook net de poort open en er stonden al aardig wat deelnemers. Na een plekje gevonden te hebben ging de luifel er aan, wat een gedoe…. ‘s Avonds hoorden we een harde knal achter ons, Harm had een “lekke band” of was het toch een rotje?? Op zaterdagmorgen weer een harde knal maar nu was het de kachel van Harm, je doet toch wel voorzichtig hé.
Die dag kwamen er nog enkele leden binnen en ‘s avonds werd het welkomst praatje gehouden door Freek Vos in de “koepel”. Er werd een programma aangeboden waar iedereen aan mee kon doen (hoefde niet, alles mag niets moet) en er werd stil gestaan bij de familie Gleijsteen die dit jaar moest afhaken door een mislukte operatie van Rob die nu in een rolstoel zit. Ook de familie Spa was door ziekte niet aanwezig. Allemaal heel erg triest, we wensen ze bij dezen veel sterkte toe, namens alle leden van de Hylander Club.

Zondag lekker genieten van de camping en even bij kletsen en een wandeling in de mooie omgeving gemaakt.

Maandag hebben we met de hele club een bootreis gemaakt. Vanaf St Goar op de Rijn naar Rüdesheim. Het was jammer en schrikken dat Bets van Sjaak plotseling naar een dokter moest en niet mee kon op de boot maar bij terugkomst hoorden we dat het allemaal mee was gevallen.

Dinsdag zijn we naar Idar – Oberstein geweest, een klein stadje met heel veel winkels met edelstenen. Erg toeristisch maar de moeite waard. Een aantal leden loopt nu rond met een “gemoedsring”. Lines Kuipers had daar bij een slijperij een demonstratie geregeld.

  Er werd uitleg gegeven hoe Idar – Oberstein zijn naam als edelsteen stad heeft gekregen. Na eerst de overheerlijke Apfelstrudel met koffie genuttigd te hebben gingen we naar het kerkje boven in de bergen. Het verhaal gaat dat 2 mannen hebben gevochten, om een vrouw, de één gooide de ander naar beneden, en waar hij terecht kwam had de andere man later deze kerk gebouwd. Later op de dag zijn we nog naar een piep klein dorpje gereden, het historische “Herrstein” uit de 15e tot de 18e eeuw. Met erg mooie oude huizen in barokstijl. Bij de fontein aangekomen “de Hankelbrunnen” zagen we ook ons oudste lid staan (ha ha) we hebben daar even rond gewandeld en daarna weer terug naar de camping.
 
Woensdag hebben we zelf een rust dag gehouden de anderen gingen een rit maken in de omgeving. 

Donderdag weer van de mooie omgeving genoten op weg naar de Loreley en een kasteel/Burcht bezocht. Het was me het klimmen wel maar zeer de moeite waard.

Vrijdag een gezellig dagje uit met Arnold en Lien. Door een mooie omgeving naar Boppard en Cochem gereden. Daarna het één en ander opgeruimd bij de caravan. Klaar maken voor het vertrek van morgen. Met de hele groep uit eten geweest met een gezellige feestavond er achteraan. 

Zaterdag zijn we erg vroeg opgestaan, om te vertrekken naar Nederland, wij hebben bijzonder veel genoten, (Freek prima zo’n reis!)de volgende keer hopen we er zeker weer bij te zijn!

René van der Klooster
/
      ozio_gallery_fuerte
      Ozio Gallery made with ❤ by turismo.eu/fuerteventura