2004 Hylander weekend
4-5-6 juni.

 

Camping “Lauwerszee” te Vierhuizen (Gr.)

‘t is goud goan nien jong.

Deelname 7 equipes
Verslag, impressie en bevindingen.
Eindelijk was het dan zover. De tweede meeting van het jaar kon beginnen in het hoge Noorden van de provincie Groningen. En zoals we al gewend zijn, zijn er dan altijd voorlopers die, als daadwerkelijk het weekend aanvangt, al een paar dagen eerder gearriveerd zijn om de omgeving alvast te verkennen. Zo ook nu weer waren de leden Koopal, Jansen, v.d. Most en Paauw reeds aanwezig toen ook wij kwamen op donderdagavond. Al een dag eerder hadden we onze caravan geplaatst. Dit kan dan ook makkelijk als je er maar 35 km van af woont.
‘s Avond even gezellig bijgepraat en in afwachting van de komst van de andere 10 leden alvast even wat programma punten doorgenomen. Op vrijdag stroomde ieder binnen en werden ze door Ali (van Lines) begroet met een roosje, want ook in Groningen zijn veel rozenkwekerijen te vinden. Bedankt Ali voor je geste! Naarmate de dag vorderde, raakte de club steeds meer compleet. Natuurlijk weer de bekende kwinkslagen over en weer, zoals we gewend zijn. Ook Anne Kroese was met Jofel aanwezig. Anne, geweldig dat je er weer bij was. Zonder jou op deze meetings is het niet meer zoals het eerder was. We weten dat je het verlies van Biny nog niet helemaal te boven bent, maar petje af hoe je het verwerkt. En je weet, ook voor de trip naar Spanje is er, mocht je je toch bedenken, altijd ruimte.

Vrijdagavond gezellig met elkaar in de schuur gezeten, want de kantine was bezet. Dit was al eerder bekend, maar werd door de campingeigenaar, die deze camping nog maar vanaf 1 april in zijn bezit heeft, zeer goed opgevangen door zijn schuur beschikbaar te stellen.
Naarmate de avond vorderde, steeg de hilariteit. In de schuur stond een oude trekker die door enkele dames werd beklommen onder het motto van hier zijn de Bloes Girls met “Lekker op de trekker”. Uiteraard veel plezier en naar ik hoorde moest een van de leden ‘s nachts nog strootjes plukken op bed, toen hij zijn vrouw liefkoosde. Want door Nol, die het natuurlijk weer niet kon laten, werden de dames overdekt met een laagje stro, dat in die schuur lag. Kortom, ouderwets en ook veel gelachen. Humor en plezier voert immers de boventoon op deze meetings en we kunnen ons dan ook niet voorstellen dat er nog altijd leden zijn die nog niet aan een meeting hebben deelgenomen. Onderneem de stap en meld je ook eens aan. Dit kan ook nog voor de volgende meeting te Hank, op camping Kurenpolder, tijdens het weekend van 17 t/m 19 september. En tevens voor de laatste (Tourclub)meeting te Luxemburg. Zie hiervoor in je clubbladen voor de info: camping Kohnenhof in de week van 16 t/m 24 oktober. Als je er een keer aan hebt deelgenomen, wil je het niet meer missen.

  Zaterdags zijn we met zijn allen naar de Zeehondencrèche te Pieterburen geweest en hebben na afloop op een terras gezamenlijk koffie gedronken. Erg gezellig! (het kan niet genoeg gezegd worden). Hierna gingen we weer op weg en werd er op eigen initiatief in de omgeving o.a. het theemuseum te Houwerzijl bezocht, of een kijkje genomen op het echte Wad. Er is door verschillende leden veel gefietst. De provincie Groningen leent zich hier uitstekend voor. De mooie omgeving, de uitgestrekte natuur van het Lauwersmeer gebied en de rust die deze provincie biedt, heeft bij velen al tot de uitspraak geleid: “Dit moeten we hier zeker nog eens doen”. Over een paar jaar dit is zeker de moeite waard om te herhalen. ‘s Nachts hoorde je geen auto’s en was het hele gebied in diepe rust.

Zondagmorgen om 11 uur was er de brunch, die zeer goed verzorgd was en waarbij eigenlijk het einde van deze meeting al weer in het zicht kwam. ‘s Middags nog het spel der spellen gespeeld, nl. blokje gooien. Voor diegenen die dit niet kennen, kom, zie en overtuig je. Lines, die dit spel nog maar een keer had gespeeld, heeft zeker in het geheim geoefend, want hij won drie keer op rij en mag dan ook de volgende keer dat het gespeeld wordt niet meedoen. Of hij moet spelen met een handicap, of links gooien, of één oog afgeplakt. Dan komt het moment van afscheid helaas. Enkelen bleven nog een paar dagen langer genieten op de camping. Het is algemeen bekend: later instromen kan, net zoals ook langer blijven altijd tot de mogelijkheden behoort. Na het opbreken, handjes schudden en zoenen, ging ieder zijn eigen weg, maar niet voordat er gezegd werd: “Beslist tot de volgende keer”. Toch moet het mij even van het hart, dat indien er geen leden zouden zijn die zich inzetten voor de club om dit tot stand te brengen er ook geen club zou zijn. Ik vind dan ook dat meer mensen best ook eens iets zouden kunnen doen. Niet iedereen is natuurlijk een geboren organisator, dit moet in je zitten, maar hand en spandiensten kan iedereen. Je hoeft natuurlijk ook geen Multatuli of een Tolstoi te zijn om ook eens een verslag voor het clubblad te maken. (Zo’n dik clubblad overleven wij als redactie trouwens ook nooit! Red.) Want zonder deze artikelen is er ook geen clubblad. We moeten het samen doen: ideeën aanbrengen en deze verwerken. Niet voor niets bestaat de spreuk “Eendracht maakt macht”. Zo kunnen we ons naar buiten ook profileren. Wat we overigens al doen, want toen Jan Paauw op de camping aan kwam en rond liep, zag hij een Hylander staan, waarbij mensen waren die hij niet kende. Hij heeft ze onmiddellijk lid heeft gemaakt. Welkom!
Sinds wij bij de club zijn heb ik nog nooit meegemaakt dat er een wanklank is gevallen, ook dit keer niet! En het motto: niets hoeft alles mag (tussen haakjes) bevalt ons uitstekend.
Een clublid aanwezig op de meeting te Vierhuizen
(We noemen geen namen, maar het begint wel met een L… Red.)

/
      ozio_gallery_fuerte
      Ozio Gallery made with ❤ by turismo.eu/fuerteventura