2004 Tuitjenhorn

 

“De Bongerd”

Deelname 30 equipes.

Wat hebben we het jaar 2004 goed ingezet. Een grote opkomst van 30 caravans, dat was een grote verrassing voor ons. In oktober 2003 hadden we bij deze camping de afspraak moeten maken en dan ga je uit van ongeveer 20 caravans. Maar dat viel dus reuze mee. Wat hadden we mooi weer, voor de maand april zeker! Er waren zelfs al 4 caravans eerder gekomen en donderdags stond het ene veldje al vol. Wat was het gezellig, we zaten allemaal buiten, en ‘s avonds werd er nog een spelletje gedaan, blokken gooien! Vrijdagmorgen gingen we met 6 auto’s naar Alkmaar naar de Kaasmarkt. De kinderen van Ria en René die vonden het prachtig om zoveel kaas te zien. Wij zelf, als echte kaaskoppen, hielden zo’n beetje een rondleiding door de stad. We gingen eerst een kopje koffie drinken en daarna door de smalle straatjes van Alkmaar.
Natuurlijk even door het beroemdste straatje van de stad, de rosse buurt.
Om 12 uur gingen we naar de Waagtoren, daar gingen de ruitertjes voorbij bij het carillon. Daarna gingen we langzamerhand weer terug naar de auto’s. Eigenlijk hadden we nog een rondvaart door de grachten moeten doen, maar we houden dat maar voor de volgende keer, want we moeten zeker een keertje terug komen, want er is nog genoeg te zien. Terug op de camping waren er weer Hylanderfans bij gekomen, het tweede veldje stond nu ook vol. Na het eten van een broodje en even uitrusten van de kaasmarkt, gingen we ‘s middags een rondje fietsen. Reuze gezellig door al die kleine dorpjes richting Schagen. Daar heerlijk op een terrasje gezeten en koffie met appelpunt genomen. De calorieën hebben we er weer af gefietst.
Vrijdagavond was de vergadering, met een grote opkomst. De ruimte was wel wat klein, en zonder airco, Na de vergadering hield Henk Spa nog een veiling van door ieder meegenomen spullen. Alles ging voor een redelijke prijs van de hand. Margreet inde het geld en ongeveer 11 uur ging ieder weer naar zijn caravan, na een reuze gezellige avond.

 

Er was zelfs een Hylanderfan alleen voor de vergadering gekomen, ze moesten om 11 uur nog naar Berkel-Rodenrijs, Dan ben je toch wel een echte fan. Zaterdag gingen we naar het museum, de Broekerveiling “. Er waren er ook nog die gingen fietsen richting het strand en de duinen. Eigenlijk zijn de dagen zo veel te kort, er is zo veel te zien! Aangekomen in de veiling, kregen we een rondleiding en uitleg over het veilen van groenten en fruit. Dat hebben sommigen wel geweten, want radijs, uien of komkommer gingen voor een hoge prijs aan de man. (Wie weet dat beter dan de groenteman! Red.) Voor de prijs moest je op de knoppen drukken, maar dat ging sommigen wel wat te snel. Na de veiling gingen we een rondvaart maken door het landschap “het rijk der duizend eilanden” of te wel het Geestmerambacht, een meer dat zesduizend hectare groot tuinbouwgebied. In 1964 werd er gestart met de ruilverkaveling, waarna het voor Nederland unieke landschap verdween. Van de beroepstuinders zijn er nog maar een paar over. Na de rondvaart gingen we even wat fris drinken en daarna richting de camping, heerlijk genieten van het zonnetje. Zaterdagavond was het een gezellig samenzijn in het pannenkoekhuisje van de camping. Daar hadden we een bingo. Lines had de leiding en als het kaartje vol was, had je bingo! Nol was de eerste die bingo riep, want het werd toch niet gecontroleerd. Dus hij had zijn eigen prijs weer terug. Na dit gezellig samenzijn was de avond zo voorbij.
Zondagmorgen werd het koud en winderig. De meesten gingen snel de luifel afbreken, want het werd erg donker, dus zorgen dat alles voor de bui binnen was.
Na de brunch, die uitstekend was, en heel goed verzorgd, gingen we allemaal richting huis. Voor de reiscommissie een overweldigend succes. (Waar begon ook alweer die bekende Victorie? Red.) Wij als Alkmaarders (en echte kaaskoppen), vonden het voor herhaling vatbaar, want in Noord-Holland is nog veel meer te zien.


 

Coby & Simon Wokke.