2003 juni Baarland

 

Camping Scheldeoord

Hylander weekend Baarland (Zeeland).
Gehouden van 28 mei tot en met 1 juni.


Tweede meeting van 2003 op bij Baarland
Om eens af te stappen van een weekeind, werd nu gekozen voor een midweek, waarin toevallig Hemelvaartsdag viel. Anderhalf miljoen mensen zouden die dag op pad gaan. Voor sommigen onder ons reden om te besluiten een paar dagen vroeger te gaan. Onze jongste dochter met man en kind besloten de vrijdag ervoor al te vertrekken en de caravan alvast neer te zetten. Dat kon al op het Hylander veldje, hadden ze gezegd. Jammer dat zij net een druilerig weekend hadden. Maar de weervoorspellingen waren goed. Nou, dat hebben we gemerkt. Toen wij dinsdags aankwamen scheen de zon en de lucht was blauw. Bij de receptie hadden ze een fout gemaakt, waardoor onze caravan op het verkeerde veld stond en we moesten verkassen. Dus tent leeg laten lopen, mover aangezet en zo liepen we naast de caravan de tent te dragen naar het volgende veld. Dat koste weer een gedeelte van de middag. Maar fijn dat we bij Henry en Willy konden aanschuiven voor een kop heerlijke soep.
Woensdag bij de caravan gebleven om de zes andere caravans te begroeten die die dag zouden aankomen. Het was al knap warm toen de eerste arriveerde. Vlak daarvoor was Peter Muller gekomen journalist van het blad “Caravannen”. Een bijzonder sympathieke man, die een verslag kwam maken van onze Hylander meeting. Er werd met verschillende personen gesproken en de nodige foto’s gemaakt met als laatste de groep bij de Hylandervlag. Het verslag komt volgende maand in het blad een leuk blad dat 4 maal per jaar verschijnt. Vroeg in de avond kwamen Jetze en Martie van Lingen, die er door de grote drukte op de weg, niet minder dan 7 uur over hadden gedaan om naar “Scheldeoord” te komen.  

  Hemelvaartsdag was ter eigen besteding en vroeg in de avond zaten we in een kring en hebben we Henk Dijks opgebeld, die nog thuis was vanwege zijn verjaardag en hebben we hem toegezongen.Voor de vrijdag hadden we een gezamenlijk uitstapje. Eerst ging er een stel op bezoek bij de Korenhalm molen in ‘s-Gravenpolder. De rest haakte aan bij “Erica’s Flora en Fauna-tuin”, ook in ‘s-Gravenpolder.Zoiets moois heb ik nog nooit gezien. Ik denk dat het paradijs er zo heeft uitgezien. Gelukkig konden we ook stekken van verschillende planten kopen, waarvan dankbaar gebruik werd gemaakt. Daarna gingen we naar een wijnmakerij in Oudelande, waar we een rondleiding kregen en daarna de 6 verschillende wijn soorten mochten proeven: bramen-, appel-, bessen-(rood en wit), vlier bessen- en peren wijn. Lekker fris, maar te warm voor zoveel alcohol en al gauw waren de lachspieren weer erg soepel. Terug naar de camping, waar we gezamenlijk onze barbecues aanmaakten om de inwendige mens te versterken.Zaterdag ging de grootste groep fietsen en de rest bleef bij de caravan, het was te warm om iets te doen. Tot in de kleine uurtjes hebben we buiten gezeten.
Zondag om elf uur was er een brunch, waarna de eerste drie caravans met hun eigenaars weer huiswaarts gingen.
De rest zocht de schaduw op en hield zich rustig. Aan het eind van de middag werden de restjes lekkere hapjes opgemaakt en toen vertrokken er weer drie caravans. Zo bleven we nog met acht personen over en zaten we de rest van de avond bij elkaar. Eerst deden de twee Henken (Dijks en Spa) nog een spelletje “vlooien” en daarna vertelden we de ondeugden van onze eigen jeugd. Zo leer je elkaar beter kennen en waarderen. In de vroege uurtjes zochten we voor de laatste nacht onze caravans weer op.
Zo heeft iedereen genoten van een warme en schitterende week. De laatste vier caravans vertrokken maandagmorgen met mooi weer. Moe en voldaan konden we terugkijken op een geslaagde meeting. O ja Toos, laat ze nog eens een poepie ruiken!

Thea Vos-Lamboo.