2003 België en Luxemburg.

 

25 april tot en met 4 mei.

Hylanders in België en Luxemburg
Het eerste vakantieweekje van wat Hylanderclubleden (het resultaat van twee brainstormende kerels in een warm bad)
Eindelijk is het dan zover.

Deelname: 6 equipes

Vrijdag 25 april vertrokken we met onze nieuwe “Ambiance” naar Belgische Ardennen. Na een schitterende tocht kwamen we aan op camping Tonny. Gastvrije mensen die ons ontvingen en naar onze plaats brachten. En nog geen half uur later kwamen ook Bep en Hennie Koopal ook. Het eerste wat Bep deed, was koffie zetten en met een kwartier zaten we daar aan de koffie. Na de luifel aan de caravan te hebben gemaakt, opnieuw koffie gemaakt en broodjes gebakken.
We waren nog niet klaar met eten, toen Jan en Marjoke kwamen aanrijden, dus aanschuiven maar. Want dankzij de koffie van Bep wist ik hoe lekker het is om na zo’n lange rit koffie te krijgen. Dat houd ik ook in ere. We hebben daarna de hele avond met z’n zessen onder onze luifel gezeten. Jan had geen zin meer om de luifel aan zijn caravan te maken, ook niet met onze hulp. “Doe ik morgen wel”, zei hij. Nou dat heeft hij geweten want ‘s nachts begon het te regenen en tegen de middag werd het pas droog. Intussen waren ook Ton en Bets gearriveerd en had ik de koffie, waar dan ook dankbaar gebruik van werd gemaakt. Wij zijn daarna eerst wat boodschappen gaan doen met Jan en Marjoke. Jan wist de weg naar Bastogne, want hij had al eerder op deze camping gestaan. Een aanrader voor iedereen om hem als gids mee te nemen: we hebben ontzettend gelachen, boodschappen gedaan, maar geen Bastogne gezien! Gewoon de verkeerde kant opgestuurd. Maar plezier hebben we gehad.
‘s Middags kwamen Siem en Coby en weer koffie klaar. Gelukkig scheen de zon, maar het grasveld was wel drassig geworden, dus voorzichtig rijden geboden. Zondagmorgen: hoera, de zon schijnt! Gezamenlijk koffie gedronken en na de lunch gingen er 9 personen wandelen. Twee gingen naar een voetbalwedstrijd kijken op hun t.v. en ik (Thea) bleef thuis om de koffie klaar te hebben als Henk en Klaasje van Dijk kwamen en die kwamen al toen de groep nog geen kwartier weg was. Toen iedereen aan het eind van de middag weer terug was, hebben we met elkaar koffie gedronken en de taartjes aangesneden die we in (het niet gevonden) Bastogne hadden gekocht. Daarna nog een hapje en een drankje.
Om zeven uur werden we in de kantine verwacht en hebben we daar heerlijk gegeten. Michel de zoon van de eigenaar, vroeg ons of we maandag zin hadden in een autopuzzelrit. Daar voelden we wel wat voor. Zo ging onze groep van twaalf personen in drie auto’s daaraan de volgende dag meedoen. Het zou een rit worden van ca. 70 km met een stralende zon aan een strakblauwe lucht. Zo kwamen we op plekjes waar je anders niet zou komen. We kregen ook een lijst met opdrachten mee zoals: tel onderweg alle kerken, kapelletjes, kruizen en Mariabeelden die je tegen komt. Jan en Marjoke gingen met ons mee. Freek achter het stuur, Jan -je leest het goed – deed de routebeschrijving, Marjoke en ik letten op de opdrachten. Na 140 km waren we nog maar net over de helft van de route, maar toen moesten we de rit afbreken omdat we benzine moesten tanken. En weet je waar we dat deden? Dankzij de goede aanwijzingen van Jan: in Bastogne! Daarna zijn we teruggegaan naar de camping.

  Om 8 uur in de kantine voor de uitslag. Eerste waren geworden een echtpaar, waarvan de kinderen van 9 en 11 jaar de route voorgelezen hadden. Denken wij dan toch te moeilijk? Tweede waren Henk en Klaasje geworden met Bets en Ton als bijrijders (sorry Ton, maar jij had echt het stuur in handen!! Red.) En wij? Wij waren de slechtste! Had Henk (Ton dus. Red.) de tocht in 74 km gedaan wij ca. 144 km voor driekwart van de tocht. Maar het was de moeite waard.
Dinsdag kon ieder de dag zelf invullen. Voor ons was dat: nog wat boodschappen doen en de luifel van de caravan halen. De volgende dag zouden we naar Luxemburg gaan en de dag erna was het 1 mei, in Luxemburg een nationale feestdag en dus zijn de winkels dicht. Een lekkere klungeldag dus.

Woensdag 30 mei, koninginnendag. Een druilige dag toen we naar Luxemburg vertrokken. Wel Jammer want daardoor zagen we niets van de omgeving. Op de camping gekomen, overviel ons toch de teleurstelling. Een bosperceel dat erg schuin en modderig was. Iedereen zocht maar een goed plekje op. Sommige caravans daar hadden compleet houten bouwwerken onder de poten staan. Toen aan het eind van de middag de zon weer scheen, zaten we weer gezellig bij elkaar. Jetze en Martie van Lingen kwamen die dag de groep versterken. ‘s Avonds met z’n allen in de kantine wat gedronken. Daar besloten we ook de volgende dag gezamenlijk een uitstapje te maken. Dat werd een vlindertuin, een adembenemend mooi schouwspel van zon, bloemen, fel gekleurde vlinders en vogeltjes. Daarna naar een wijnmakerij, waar we een rondleiding kregen en na afloop konden we zelf de wijn uitkiezen, waarvan we een glas mochten proeven. Vervolgens ging iedereen weer terug naar de camping.

Vrijdag 1 juni werd door iedereen zelf ingevuld en aan het eind van de middag werd bij Marjoke en Jan een borreluurtje gehouden. Omdat Ton en Bets zaterdag weer naar huis gingen, werd besloten om ‘s avonds in de kantine de vakantieweek met een etentje te besluiten. We keken terug op een geslaagde vakantieweek, waar plezier de boventoon voerde. Nadat zaterdag Bets en Ton vertrokken waren, wilde iedereen een eigen invulling aan de dag geven. Voor ons en Jan en Marjoke de aanleiding om “even” naar een camping in Duitsland te rijden, als voorbereiding voor de oktober vakantieweek. We kunnen nu al vertellen dat het een leuke camping is en dat we een knus veldje voor onszelf hebben. Een welbestede dag dus. ‘s Avonds ter afsluiting in de kantine nog wat gedronken. Iedereen was het er over eens dat we dit soort reisjes moeten blijven voortzetten. Daarom zijn jullie wensen van harte welkom. Alle reisgenoten hartelijk bedankt voor de wijn, die we van jullie kregen en alle lachspieren zijn weer erg soepel geworden. Wij gingen als laatste “Hylander” op zondag weer terug naar huis. Voldaan en met een gevoel weken weg te zijn geweest, kwamen we om 5 uur in Dieren aan en konden zo bij de buren aanschuiven om mee te eten. Zo kwam er een eind aan de eerste Hylanderweek. Jetze en Henk, bedankt, het is een goed idee geweest.Thea Vos.

/
      ozio_gallery_fuerte
      Ozio Gallery made with ❤ by turismo.eu/fuerteventura