2002 september Doorn
27-28-29 september

 

 “Het Grote Bos”

Deelname: 30 equipes

Ja dit was al weer het laatste Hylanderweekend van het jaar. Wij waren een dag eerder gekomen en toen wij op het veld aankwamen stonden er al enkele Hylander caravans. Wij zochten een mooi plekje op en gingen daarna gezellig bij praten.

In de middag hebben wij met Henk en Toos Spa een fietstocht gemaakt over de Gooijerdijk, Sandenburg en toen in het centrum van Doorn een kopje koffie gedronken en daarna terug naar de camping. Vrijdagmorgen kwamen de Hylander caravans binnen druppelen en het werd steeds drukker. Het grote veld was in de middag vol, maar gelukkig hadden we nog een kleiner veld. Het was wel jammer dat het niet allemaal op één veld kon. We waren ‘s middags met een groepje wezen fietsen: de vier kastelen route. Het kasteel Moersbergen, kasteel Hindersteijn kasteel Leeuwenburg en kasteel Sterkenburg. Het was een mooi landelijke route. Op de terugweg naar de camping kwamen wij een bordje tegen waarop stond dat er zaterdag in Werkhoven een rommelmarkt zou worden gehouden. We besloten om daar de volgende dag naar toe te gaan. Teruggekomen op de camping zaten vele gasten al gezellig in de kring op het grote veld. Jetze van Lingen deed het woord en vertelde dat we ‘s avonds om acht uur allemaal in het restaurant moesten komen. Daar nam de voorzitter Jan Paauw het woord. Hij was erg blij dat er ong. dertig caravans waren gekomen, dat was zeker een flink aantal. Wij kregen allemaal gratis een kopje koffie. Verder vertelde Jan Paauw dat er zaterdagmiddag op het grote veld een demonstratie door de firma PowrMover zou plaats vinden. Jetze en Marti, en Ria hadden een kleine modeshow van clubkleding georganiseerd. Joke Arendonk vertelde “met zwoele stem” iets over deze Hylander kleding.

 

Dat was voor ons ook een verrassing, want wat zagen die heren er nu sportief uit met pet en T-shirt en sweater. Geweldig, tien jaar jonger!!! De dames verschenen heel charmant met pet, sweater en rode regenjas. Na afloop kon je diverse kledingstukken (dus alles met ons bekende Hylander logo!!!) kopen. Alles was dan ook gauw verkocht. Op zaterdagmorgen ong. half tien stonden Thea Vos, Ton Lobregt en René v.d. Klooster “Lang zal ze leven” te zingen. want Tonny Hoekstra was jarig. Vlaggetjes werden opgehangen aan de caravan en ze kreeg een mooie bos bloemen namens de Hylanderclub. In de middag waren er een paar mensen naar Doorn gaan fietsen. Sommigen bleven bij de caravan, weer anderen gingen naar de rommelmarkt in Werkhoven. Bijna iedereen had wel iets gekocht op die rommelmarkt. Toen nog even in het dorp iets drinken, genieten van de zon en daarna snel weer terug naar de camping. Terug op de camping zaten de gasten al te wachten op de demonstratie van PowrMovers. Om vier uur kwam de heer Mosterd uit Sliedrecht aan met een caravan (nee, geen Hylander, maar een Sprite!!) Hij liet zien wat je met zo’n mover allemaal wel niet kon. Zaterdagavond zijn we met een grote groep naar het restaurant gegaan en hebben nog met een aantal gasten een uurtje gebowld. Verder hebben we die avond bij een biertje (een brammetje) en een heerlijk glas wijn allerlei spelletjes gedaan, o.a. met bierviltjes, munten en met lucifers.
Zondagmorgen waren we om 11.00 uur weer in het restaurant voor een brunch. Het was weer ouderwets gezellig. In de loop van de middag gingen een aantal gasten weer op weg naar huis, terwijl sommigen nog even gingen fietsen of jeu de boulen, want het was nog zulk mooi weer. Enkele caravans bleven nog tot de maandag. Die middag zijn we met z’n zessen naar Wijk bij Duurstede gefietst. Het was een leuk tochtje naar een gezellige stad. Helaas was dit weekend weer zo voorbij, maar we hebben weer volop genoten en kijken uit naar het volgende weekend. Tot ziens


Met dank aan Bert Vieveen voor de foto’s.

Margreeth Anderiessen.

/
      ozio_gallery_fuerte
      Ozio Gallery made with ❤ by turismo.eu/fuerteventura