2002 Hylander Weekend in Appelscha

12-13-14 april

 

Camping “De Roggeberg”

Vrijdag 12 april om 12 uur arriveerden wij op de camping. Na ontvangst bij de receptie werden we voorzien van een goedgevulde informatie-enveloppe van de omgeving van Appelscha. Aangekomen op de Hylander plek maakten wij kennis met een aantal leden en bestuursleden. Nadat wij ons hadden geïnstalleerd kwam Nol Sarton ons vertellen dat we vanwege de gezelligheid moesten verkassen. En daar had hij gelijk in. Nol heeft uitstekend geholpen met deze verhuizing. Helaas, met het achteruitrijden beschadigde ik mijn auto, door het fietsenrek op de dissel.
Even kennismaken met de nieuwe buren en ‘s avonds naar onze eerste jaarvergadering van de club. Nadat de vergadering was geopend werd de voorzittershamer overgedragen aan Jan Paauw.
De oprichters, René en Ria van der Klooster gaan het een beetje rustiger aan doen in het bestuur. Applaus voor deze doorzetters en voor het vele werk wat zijhebben gedaan. Jetze van Lingen was geen eigenaar meer van een Hylander, dus ook geen lid meer. Na een discussie werd hij (incl. Martie Red.) als donateur behouden voor de club en bedankt voor zijn vele verdiensten. Gelukkig werd hij zo met algemene stemmen behouden voor de reiscommisie. Bovendien waren er goed verzorgde stickers te koop voor auto/caravan. Een zeer goede reclame voor onze club.

Zaterdag 13 april vertrokken wij met een grote groep fietsers onder leiding van Jetz en zijn vrouw naar Veenhuizen, waar wij niet alleen het musem bezochten, maar ook een rondleiding hadden met een echte bajesbus door het uitgestrekte terrein van Veenhuizen.

 

  Onze gids was Henk Lubbers oud medewerker van de bajes. Eén van de dames was bij vertrek haar fietssleutel kwijt. Voor Nol was dit geen probleem want er was een ringsleutel gevonden die paste op dat hekwerk. Het was al bijna gesloopt toen de sleutel toch nog in haar zak bleek te zitten. De fietstochtging verder terug door het Fochteloërveen met uitleg van de familie Van Lingen. We konden met onze eigen ogen zien hoe de natuur zijn loop heeft genomen. Een geslaagde en interessante dag. Op de camping hebben we met de groep nog koffie gedronken met een heerlijk stuk appeltaart toe. (uiteraard voor eigen rekening).”s Avonds gezellig kletsen in de kantine.

Zondag 14 april om 11 uur was er een brunch in de kantine. De hele club had ingeschreven. We hebben genoten van een voortreffelijke goed verzorgde brunch. De groep splitste zich daarna op in een aantal jeu de boules spelers en een flinke groep wandelaars die onder leiding van een boswachter in de omgeving ging zoeken naar sporen van het verleden. Een stevige tocht van wel twee uur, met veel uitleg. Terug op de camping ging de één na de ander vertrekken en konden wij terugzien op een voortreffelijk weekend en op onze eerste kennismaking met de club. Een beste club, die Hylanders! Ondertussen had de technische commissie alle caravans bekeken op eventuele aanpassingen en eventuele technische vragen. De weergoden zijn ons het hele weekend goed gezind gebleven, want het is steeds droog gebleven. Op naar het volgende weekend!  Komt u ook? Het zal u verbazen hoe gezellig het is! 

Riet en Henk van Kimmenaede

/
      ozio_gallery_fuerte
      Ozio Gallery made with ❤ by turismo.eu/fuerteventura