Presentaties prototypes

 

Hylander caravans

6 juli 2000 was het zover.
Na eerst een presentatie dag voor de pers en de dealers, waren voor het eerst de initiatiefnemers en de leden technische commissie van de club uitgenodigd de Hylander-prototypen te aanschouwen.


De uitnodiging, een initiatief Rob en Aukje Ubben van Tradeuro B.V., was al gedaan tijdens de ontmoeting van de Hylander Club op camping De Kleine Wolf. Op een landelijk gelegen locatie, Herberg de Gouden Leeuw in Hoornaar, werden we ontvangen door Rob en Aukje Ubben. De caravans stonden opgesteld op een plek die niet zou misstaan als minicamping.

Tijdens de ontvangst, met een kopje koffie en een Hylander gebakje legden onze gastheer en -vrouw uit dat er voldoende tijd was gereserveerd om de prototypen te bekijken. Er werd uitdrukkelijk om commentaar gevraagd. Na de rondgang door de caravans zou er voldoende tijd zijn waarin we onze bevindingen konden verwoorden. Onder het genot van stokbrood en een drankje werd er bijna 3 uur van gedachte gewisseld over onze bevindingen. Die vindt u niet op deze pagina. Dat zou te ver gaan.

 

Wel het volgende:
 

Hylander komt in 2001 met 3 nieuw indelingen, gladde beplating, RVS wasbak en gaststel, de Design modellen niet meer met kersenhoutdecor maar met perenhout (de Provence-reeks blijft appelhoutdecor houden) zodat volgens Rob Ubben nu appels met peren vergeleken kunnen worden. Twee modellenreeksen dus:
De Design- en de Provence-reeks met dezelfde indelingen.
Het luxe-pakket is er niet meer.
Het wordt een complete caravan voor één prijs.

 

Wat is er nog meer anders:

Langere dissels, verbeterde serviceluiken, de (stuivertjes)sluiting van de lade(s) is verdwenen, geen opklapbare wastafels meer – maar vaste, Truma 10 l boiler gas/230V, BBQ gas en 230V buitenaansluiting, 14″ wielen, Whale waterdruk beperkers.