15 jarig jubileum in Voorthuizen  

6, 7 en 8 september 2014. Feest in Voorthuizen.

Ik had met mijn verslag van de nieuwjaarsbijeenkomst al gemeld dat 2014 een super jaar voor onze caravan club zou worden.
Na het koud buffet met de nieuwsjaarreceptie in Blaricum.
De succesvolle meeting en jaarvergadering in Leek georganiseerd door Lines.
Op zaterdag 17 mei was de Hylander fietsclub op de camping in Lievelde.
Daarna de zomerreis in Greven en Meppen. Van 14 t/m 28 juni. Georganiseerd door Andre Margrietje Jan en Martha.
Allemaal leuke reizen uit het programma van onze club.
Ondanks de regen allemaal 100 % geslaagd.

Vol verwachting gingen we 2 september richting Voorthuizen. Op de camping aangekomen reden we te ver door en kwamen op het Kippenveld. Terug naar het Vossenveld tekort door de bocht en de stenen bloemenbak werd geraakt dat was het einde van het wiel spatbord.
Door de zware regenbuien in het weekend was de camping een modderpoel. Maar de weer goden waren ons welgezind want het weer werd met de dag beter. De happy hours maakten de dag soms nog wat langer en een gezellig samenzijn. Bij aankomst kregen wij van Willem de Hylights nr. 3 en het schitterend jubileumnummer uitgereikt. Wauw dat zag er even goed uit. De complimenten aan Willem, Henk en Martha.

Maar het feest programma bleef geheim.
Dinsdag zijn we met een groep op de fiets of met de auto naar de zandkastelen van Garderen gegaan. Dat was alweer een mooie dag met zon en droog weer. De zand kastelen gaven een beeld van de geschiedenis van Holland en Oranje. Het was erg druk met al die pensionados, maar heel gezellig al moest Henk Dijks erg lang op zijn kroket wachten.

Iedere dag kwamen er wel Hylanders bij, halverwege hadden we 31 equipes totaal 68 personen, want er waren 3 stellen zonder caravan, die waren in een hotel of huisje.


Het programma van de feestcommissie bleef tot op de laatste dag geheim. Woensdag even 30 kilometer fietsen in de omgeving. Donderdag moesten hadden wij in privé afspraak in Nijmegen. Alles was prima in orde.


Vrijdag in de middag kregen wij het programma van de feestcommissie uitgereikt onder de bezielende leiding van Marianne van Hulst ondersteund door Co.
 
 
Bravo, dames het zag er uitstekend uit. Gekalligrafeerd door Viktor en Margo keurig verpakt met voor iedereen een mooie pen.

Inmiddels waren Hennie en Beppie ook gearriveerd. Die Hennie is toch ook een kanjer, zij hadden een hotelkamer op de camping genomen om toch aanwezig te zijn. Veel sterkte met de behandelingen. Vrijdag om 16.00 verzamelen op het Vossenveld om gezamenlijk naar het restaurant te gaan. Waar we werden ontvangen voor een Hy Tea, typisch Engels.
Sommige leden dachten dat het avondeten was, daar had de kok niet op gerekend dus ontstond er een klein probleem. Het was een geweldige en geslaagde verrassing.

De volgende dag stond op het programma klootschieten en boerenspellen. Beide waren een groot succes voornamelijk de boeren spellen op de boerderij. De start van het klootschieten duurde wat lang omdat er geen goede uitleg werd gegeven.
Voor ondergetekende en Riet was klootschieten een brug te ver, helaas wij moesten afhaken.
De klap op de vuurpijl hadden we Zaterdagavond om 7 uur borrelen en daarna tafelgrillen in het restaurant. Kosten noch moeite waren gespaard. Het vlees en de vis waren klasse. Een dikke pluim voor de feest commissie, die dat samen hadden georganiseerd. Vooraf hadden we van Marianne noch muntjes gekregen voor een drankje.
Zondag hadden we een ontbijtje op het veld verwacht, zoals gebruikelijk tijdens meetings.
De verassing was een ontbijt in het restaurant met alles erop en eraan. Tenslotte werd de feestcommissie bedankt door Henk Dijks.
Langzaam begonnen na 12 uur de camping gasten te vertrekken. Enkelen bleven tot maandag andere weer op dinsdag en woensdag vertrokken de laatste gasten. Wij vertrokken op dinsdagmorgen, maar eerst nog koffie drinken bij de caravan van Jan en Lien Roest. Een happy hour maar dan met koffie en koek. Reuze gezellig. Jan had nog een nieuwe voortent in Winterswijk gekocht die wilde hij nog uitproberen. Dit was het besluit van een geweldig feest op naar het volgende lustrum over 5 jaar.
Eind van deze maand nog een reisje met 14 caravans naar de Biggezee. Onder leiding van Freek.
Tot ziens op de nieuwsjaarreceptie.

Riet en Henk van Kimmenaede