Herfstreis Sauerland

 

September 2014

De herfstreis ging deze keer naar de Biggesee in Sauerland.

We verbleven op camping De Vier Jahreszeiten, deze ligt op ongeveer 216 meter boven de zeespiegel en niet zover van de stad Olpe. Het is heuvelachtig, bosreik en er zijn goede fietspaden.
 

De inrit naar de camping is behoorlijk stijl maar met behulp van trapondersteuning is het op de fiets nog te doen.

We stonden op de camping in één grote cirkel en dichtbij een goed verzorgd toiletgebouw. Van af de camping kunnen er uitstapjes naar Olpe, Attenhorn, Drolshagen, Lennestadt, Finnentrop, Kirchhundem en Wenden worden gemaakt. Een aantal met de fiets anderen met de auto. Het gebied rond de Biggesee heeft goede fietspaden maar er moet zo af en toe wel behoorlijk geklommen worden.

Het weer tijdens ons verblijf was buitengewoon goed maar iedere morgen moest de zon wel zijn uiterste best doen om de mist te verdrijven. Jammer dat we voor de avond geen ruimte hadden om gezellig samen te zijn. Ook een minpuntje is het dat er geen draadloos internet aanwezig was.                                                                                  


 

  Wij waren met 14 equipes.

De week werd in het restaurant bij het haventje geopend met  koffie en kuchen en daar heette Freek ons allemaal welkom en vertelde wat hij voor deze week had gepland.

Dinsdag was er een bezoek gepland naar de Atta-Hohle bij Attendorn. Een mooie grot met de gebruikelijke stalagmieten en stalactieten maar ook ontzettend mooie sluiervormige figuren. Toch wel apart!

Voor de woensdag was er een rondvaart op de Biggesee gepland. We werden onthaald met koffie en kuchen. Er was muziek in de vorm van accordeonist.


We kunnen terugkijken op een geslaagde reis, mooi weer, lekker buiten zitten met z'n allen, twee mooie uitstapjes, veel gefietst, gewinkeld en koffie met kuchen genoten.
 
/
      ozio_gallery_fuerte
      Ozio Gallery made with ❤ by turismo.eu/fuerteventura