Voorjaarsmeting in Leek

 

Onze eerste bijeenkomst met de Hylanderclub is alweer achter de rug. Een weekend in april 2014 op de Landgoedcamping Nienoord in de plaats Leek te Groningen.
 
Onze tocht begon op 9 april in Zeeuws-Vlaanderen met mooi weer en zon.
In de buurt van de Groningse grens begon de lucht te betrekken en het begon licht te regenen.
Wij kwamen de camping oprijden en direct viel ons oog op twee grote spandoeken met de tekst Hylanderclub. Het kon niet missen, daar moesten we zijn, we werden direct welkom geheten.
 
Door het natte weer was de inrit van het veld erg blubberig, maar het toiletgebouw was prima! Er waren al een paar andere caravans en we konden een plek uitzoeken. Gewoon aansluiten in de rij leek ons het handigst, zo stonden we tussen Ans en Henk (rechts) en Thea en Chris (links) in.
 
Of het zo moest zijn. Onze mover kregen we niet aan de praat. Dit blijkt bij de Hylanderclub geen probleem te zijn. De caravan werd op zijn plaats geduwd en voor we het in de gaten hadden werd onze tent bijna voor ons opgezet.

Op 11 april was iedereen er en ging vlak voor ons neus de Hylander-club-vlag in de grond, een mooie rooie. Zaterdag gingen we naar de Museumboerderij Ot en Sien in Surhuisterveen waar we werden ontvangen met koffie en appeltaart. Daarna vertelde een aardige mevrouw alles over het museum en Ot en Sien. Een aantal gingen na de koffie naar de molen in Surhuisterveen met de naam „Koartwâld”.

 

 

 


 
 

11, 12 en 13 april 2014

Daar werden we rondgeleid beklommen we de steile trappetjes naar boven. Een jongeman vertelde ons het een en ander over de molen en we kregen een zakje meel mee. Na het bezoek aan de molen hadden we nog tijd om het Ot en Sien museum door te kijken, erg leuk. Herinneringen aan vroeger waren er genoeg, de keukeninrichting en het houten was rekje rond de kachel en nog veel meer, erg mooi dat ze zoveel bij elkaar hebben weten te verzamelen.

De gezamenlijke pannenkoekenavond met als dessert de Algemene Ledenvergadering is wel een heel bijzondere avond geworden. De Pannenkoekenburcht had zich duidelijk verslikt in onze groep van bijna 50 personen. De eersten kwamen pas na bijna een uur. Alleen de smaak naturel was goed eetbaar maar de varianten met kaas, ananas en spek waren niet gaar en vielen in stukjes uit elkaar.
Uiteindelijk werd besloten om alleen naturelpannenkoeken te maken en de prijs werd bijgesteld.

De meeste clubleden hebben zich vervolgens met volle overgave zich gestort op een ijscoupe. Tijdens deze meeting hebben we ook gemerkt hoever de Clubliefde kan gaan.
Sommige nemen een Bed en Breakfast en andere komen zonder caravan om toch gezamenlijk eten en de ledenvergadering bij te wonen.

Ja, …als laatste van die dag de ALV …. die ging snel voorbij. De contributieverhoging was een onderwerp …. maar eigenlijk vlogen we er doorheen en kon iedereen in het donker zijn hutje weer opzoeken. Zondag was er nog een samenzijn maar daar waren wij niet bij wegens andere bezigheden. Langzaamaan werd het veld leger en leger maar iedereen kwam gedag zeggen! En wij vertrokken bijna als laatste op woensdag, na een ijskoude nacht, alleen op het andere veld waren er nog twee stellen. We vonden onze kennismaking met de Hylanderclub heel plezierig en kijken al uit naar september!

Nico Bogerd en Elly Wever
 
   
stop
/
      ozio_gallery_fuerte
      Ozio Gallery made with ❤ by turismo.eu/fuerteventura