2011 Voorjaarsmeeting

3, 4 en 5 april

 

Andijk

Wat een prachtig weekend en wat een mooi weer op de meeting
van de Hylander caravanclub, in groten getale waren velen al eerder vertrokken naar Andijk. Andijk is een typisch lintdorp aan de rand van het IJssel-meer.
 
In mijn jeugd, in de vroegere jaren, was West Friesland een grote vlakke polder met heel veel sloten en slootjes en slechtte verbindingen met andere dorpen. De producten die op al die akkertjes werden verbouwd gingen met schuiten naar de veiling, een motor-schuit was een luxe, veelal werd de schuit voort geduwd met een kloet, wat heen en terug veel tijd koste.
 
Er is nu weinig meer van te zien, in de jaren vijftig en zestig is alles verkaveld, er is nog een hoogwater sloot die dwars door de polder gaat, men kan met veel geduld van Enkhuizen via Medemblik en Schagen naar Alkmaar varen, (er zijn bootjes te huur in het dorp Lutjebroek.)


Wat een top camping


Wat een top camping in Andijk prachtig binnendijks gelegen. Er is heel wat werk verzet o.a. met onderbemaling, met het minste buitje stond de boel al onder water.
Vrijdag startte de meeting officieel met s’ avonds de Algemene Ledenvergadering. Er was niks op de stukken en notulen aan te merken. Wel werd er één opmerking gemaakt.

 

Het bestuur heeft wel een heel gemakkelijke avond gehad vergeleken bij de vorige vergaderingen.


   
Bingo, met koffie en gebak van de club, heel gezellig aan onze tafel, alle prijzen vielen bij de andere tafels, wat ons besloot maar eens flink aan de Jager-meister te gaan en te klinken op meer geluk bij de volgende ronde.
De organisatie met Nino Koorstra en zijn vrouw Hennie
was prima voor elkaar, voor de zaterdag was een puzzeltocht In Enkhuizen.
Mijn maat en ik wreven ons in de handen omdat wij Enkhuizen vele keren in het donker hadden gezien. 


dat kwam effe bedrogen uit


Zo bij daglicht is het voor ons dus een eitje, dat kwam effe bedrogen uit.
Bij de prijsuitreiking in het havenrestaurant dropen wij beschaamd af. Daarna met een fikse tegenwind op naar de camping in Andijk.
Afsluitend op de zondagmorgen “de rondzit” met brunch in de stralende zon, beter hebben we het niet kunnen treffen, op zijn Westfries zeggen we dan, geef oos maar meer van zuks.
 
Petje af voor de organisatie, op naar de volgende vakantie en meetings. WE ZIEN MEKAAR. In goede gezondheid.

Jan Willem Raven