2009 september, Najaarsmeeting Wedde

18 – 19 – 20 september

 

  Camping “De Wedderbergen”.

Meeting en algemene leden vergadering

Herfst meeting Wedderbergen…
Harm en Henny Scholte zijn sinds februari 2005 lid, Wedderbergen was de eerste keer dat zij meeting van de Hylander Caravanclub hebben meegemaakt. Hieronder hun belevenissen.
Toen wij in de Hylights nummer 2 lazen dat er een meeting zou worden gehouden in de Wedderbergen zeiden we tegen elkaar “dit willen we meemaken, dat wordt voor ons een thuiswedstrijd.”
We hebben zondag 13 september al gekeken of er al leven was van de Hylander Caravanclub in de Wedderbergen en werden ontvangen door Ria en René.
Donderdag 17 september was voor ons de dag om kennis te maken met de club. We wisten niet wat ons te wachten stond dus lieten we alles maar op ons afkomen. De eerste indruk was geweldig. We bleven kennismaken en voelden ons gelijk opgenomen. ‘s Avonds werd op het prikbord meegedeeld dat vrijdagmorgen om 07.00 uur RTV Noord voor een reportage op bezoek zou komen in verband met het 10 jarig bestaan van onze Hylander Caravanclub. Dus wij vrijdagmorgen vroeg uit ons nestje om RTV Noord te verwelkomen. Ria en René deden de opening. Nadat verschillende leden hun verhaal hadden gedaan kwam René naar ons toe met de vraag of wij ook wat kunnen vertellen, maar dan in het Gronings. Zo gezegd zo gedaan en om half elf die morgen kwam de verslaggeefster bij de familie Scholte, die een thuiswedstrijd speelde, voor hun verhaal. Later hoorden wij van verschillende kanten dat ze ons op de radio hebben gehoord.
‘s Middags hebben we, onder onze leiding, een fietstocht gemaakt naar ons geboortedorp, Bourtange. Omdat wij ter plaatse bekend zijn hebben we een mooie toeristische route gereden door het mooie Westerwolde. In ons dorpje aangekomen met zijn allen koffie met gebak genuttigd op het marktplein. Hier hebben we onze jeugd hebben gesleten. De terugweg moesten we over Vlagtwedde want René moest pinnen voor wat contanten.

 

 Daarna zijn we weer toeristisch gegaan door ons mooie Westerwolde. Op de camping aangekomen werden we door een aantal leden bedankt voor de mooie fietstocht door de streek.
‘s Avonds werd er een algemene ledenvergadering gehouden, daarna, onder het genot van een kopje koffie met een koek, was er gelegenheid om herinneringen op te halen d.m.v. foto’s.
Zaterdag 19 september is er ‘s middags een groep naar Ter-Apel geweest voor een bezoek aan het Klooster. Om ongeveer 15.00 uur was er een borreluurtje. ‘s Avonds werd er een diner aangeboden, dit was goed verzorgd. We werden verwelkomd door een Schotse doedelzakspeler. Na het diner was er gelegenheid om een dansje te maken. Iedereen maakte daar gretig gebruik van.
Zondag 20 september was er om 10.00 uur een gezamenlijk ontbijt op het middenterrein en werd er beschuit met aardbeien geserveerd.
Het weer werkte uitstekend mee het leek wel volop zomer.
‘s Middags zijn we met ongeveer 40 leden naar de Klokkengieterij in Heiligerlee geweest voor een rondleiding waar tekst en uitleg werd gegeven over het ontstaan van de gieterij. Ria en René waren de gelukkigen die, onder leiding van een gids, een klokje mochten gieten.
Omdat wij het zo gezellig vonden zijn wij nog een nachtje gebleven. Nadat wij van een iedereen afscheid hadden genomen, voor zover die nog aanwezig waren op de camping, zijn we huiswaarts gekeerd.
Nogmaals bedankt voor de gezelligheid. Jullie zijn in onze ogen allemaal kanjers. Dit was ons eerste meeting maar vast niet de laatste.

Allemaal hele fijne feestdagen en een goede jaarwisseling gewenst door

Henny en Harry Scholte uit Blijham.