2007 , 7 januari.  
Nieuwjaarsreceptie
in Blaricum

  
 

Na:………………. 10 overheerlijke salades uit het hele land bij elkaar gesprokkeld, 8 stokbroden, 6 dozen wijn, 200 koppen koffie en thee, liters frisdrank, vele schalen kaas en worst, een auto vol glaswerk en servies, uren boodschappen doen en dit allemaal naar Blaricum gesleept. Evenzo vele dagen voorbereiding, van DVD speler, damastpapier en 100 gevulde eieren tot en met vaasjes en rozen en tientallen telefoontjes, komt het er op zondag 7 januari dan eindelijk van:
we kunnen circa 6 uur genieten van al die inspanningen!!!!!!!!! 
Een misschien al te nuchter persoon zou wellicht met de vraag worstelen:
…………….Waarvoor is dat dan allemaal wel niet?????????
  • Is het misschien om van je overtollige vrije tijd af te komen?
  • Is het omdat jullie zo graag bedankjes ontvangen?
  • Is het om wat indruk op andere mensen te maken?
  • Kun je misschien geen NEE zeggen tegen sommige verzoeken?
  • Zijn jullie verzot op het regelen van allerlei zaken?
  • Heb je niks beters te doen?
  • Kun je het niet beter in een bestaande “Horeca tent” organiseren?
  • Dan besteed je de heleboel toch uit!
  • Maar iemand die behept is met het zo bijzondere Hylandervirus kan met een gerust geweten op al die onzinnige antwoorden zeggen: Natuurlijk niet!!
  Het is gewoon omdat: …………………….
Wij ervan genieten om die vele gezichten weer eens een keer te zien. Die gezichten waarachter toch voor velen echte vrienden schuil (nou ja, schuil?) gaan. Wij genieten alleen al van het samen genieten van de voorpret, die juist zo’n essentieel onderdeel van een kampeerseizoen uitmaakt. Wij kijken uit naar de enthousiaste plannen die de mensen van de reiscommissie voor het voetlicht brengen en genieten van de herinneringen aan de reizen van de afgelopen tijd. Wij houden van die gezelligheid, die vaak als een warme deken aanvoelt. En van die tevreden gezichten bij het afscheid krijgen wij nou juist de kick om er weer “tegen aan te gaan”. Leuk ook, om eens weer geheel nieuwe gezichten te zien opduiken, die toch maar mooi die aula van de Blaricumse OBB hebben kunnen vinden tussen al die slingerende weggetjes. alhoewel meneer TomTom, die bij velen kind aan huis schijnt te zijn geworden, hier ook een flink aandeel in zal hebben gehad. En bovendien, het zelf doen geeft heel wat meer voldoening, is stukken voordeliger en je kunt het regelen zoals je het wilt! Als er één ding is wat misschien jammer is, dan is dat wel het feit dat je tijdens zo’n dag organiseren zo druk bezig bent, dat je lang niet voldoende tijd hebt om met iedereen, met wie je zou willen, even “bij” te praten. Maar daar heb je dan ook nog een volledig vakantie seizoen voor. Het is voor ons dus vooral het zogenaamde “boemerangeffect!” Wat je er zelf in stopt krijg je allemaal van anderen weer terug. Dus toch een vorm van egoïsme? O.K., mag als je dat wilt, maar dan wel van het plezierigste soort, dat door velen wordt gedeeld.

Dus hier nu maar geen woord van dank aan alle medewerkers, omdat zij die voldoening al hebben gesmaakt? Nou, dat is misschien wel wat te karig. Maar mogelijk staan nu bij de volgende gelegenheid nog meer mensen te dringen om ook deel uit te mogen maken van zo’n club! Kun je na afloop ook even mee genieten van die heerlijke soep van Martha en Klaasje.

Tot volgend jaar, als je weer welkom bent in Blaricum!
Henk Dijks.