HTC – Zomerreis

14 juni tot en met 27 juli

 

 "Noordkaap"

2006 Hylandertour naar de Noordkaap


Deelname: 7 equipes


Op 14 juni kwamen wij samen op camping Blank Eck in Sleeswijk-Holstein. De meeste deelnemers hadden elkaar al getroffen in Everinghausen bij Bremen. Het weer was prachtig maar fris. Daarna vertrokken naar Denemarken. Ten noorden van Copenhagen op een camping vlak bij het strand. Toen naar Zweden. Eerste stop was Gränna. Mooi open camping aan het meer. Na een rustdag richting Stockholm. Daar met de gehele groep met de bus en metro naar de stad. Hier ging ieder op eigen gelegenheid verder. Toen weer naar het binnenland van Zweden te weten Johannisholm. Hier hebben we het midzomer feest meegemaakt. Verder noordwaarts richting Härnösand. ‘s Avonds mooie zonsondergang boven de Botnische golf. Toen naar Skelleftea. Vandaar naar Finland. Santa Claus bezocht en de poolcirkel. Op de volgende camping in Finland zijn we volledig opgegeten door de muggen.
Onze volgende stop was op de Noordkaap. Het was nu slecht weer geworden. Stonden op een asfalt parkeerplaats maar met dit slechte weer was dat wel prettig. Zoals gebruikelijk was de eerste taak van de mannen om de TV schotel te richten en ook op de Noordkaap hadden we beeld.
‘s Avonds met de groep naar de Noordkaap (30 km) Het was bewolkt en een harde wind maar tegen 00:30 uur kwam er toch nog een beetje zon tussen de wolken door. 

  De volgende dag sloeg het noodlot toe. Bets Jansen kwam in Honningväg zeer ongelukkig ten val. Het gevolg was voor Bets en Sjaak een vliegreis naar Amsterdam en een gecompliceerde operatie aan haar arm in het Radbout Ziekenhuis in Nijmegen. De volgende dag zijn wij begonnen aan de weg terug. Het weer was zeer wisselvallig. De ene dag prachtig de volgende dag regen. Mede door het slechte weer zijn we wat sneller naar het zuiden gereden. We hebben in de buurt van de Lofoten overnacht en een tochtje die richting uit gemaakt. Ook de Noorse poolcirkel bezocht Verder zuidelijk bij Dombas zijn we met 5 equipes van de route afgeweken om via Andalsnes met de boot een bezoek te brengen aan de Geirjangerfjord.
In Oslo was de groep weer compleet. Ook hier met de bus en tram Oslo bezocht. O.a. het Vigeland Sculpture Park.
Onder Gotenburg hadden we onze laatste overnachting in Zweden. De volgende dag naar Denemarken. Twee equipes zijn over de nieuwe brug bij Malmö gegaan en de overige equipes met de boot vanuit Helsingborg. Bij het eiland Mön hebben we weer overnacht en de prachtige krijt rotsen bekeken. (495 treden naar beneden en ook weer omhoog). Na Andalsnes was het weer mooi en na Oslo zelfs zeer warm. Bij Puttgarden weer voet op Duitse bodem gezet en in Everinghausen hebben we de reis met een afscheidsetentje beëindigd. Rest ons nog om Freek te bedanken voor al het werk wat hij voor de groep heeft gedaan en voor de begeleiding tijdens de reis. Freek bedankt het was uitstekend verzorgt. Ook de firma van Engelen uit Woudrichem willen wij nog bedanken voor de koffer met reserve onderdelen die hij aan Ton had mee gegeven.

Tonny en Rob Hoekstra.